bootgadgets


De opbouw van de Grenzboot vordert gestaag. Tijd om alvast wat zooi in te slaan. Ten eerste een fullsize koelkast met vriesvak van Waeco. Wat mij betreft de allerbelangrijkste uitbreiding, varen met lauwe cola en bier is helemaal niets aan. En verder een Lowrance HDS-lcd die in het filmpje hieronder te bewonderen is. Deze HDS heeft een ingebouwde vaarkaart en een standaard fishfinder. Dit display wordt gekoppeld aan de motorinformatie en brandstofsysteem (dat via de motor loopt). Hierdoor kan je real-time op de kaart zien wat je vaarbereik is. Je kan digitale klokjes weergeven en allerhande alarmen instellen. En voor later: Nog veel leuker wordt het met een uitbreiding genaamd ‘Structure Scan’. Dit is een zeer gedetailleerde bodemscanner. Je ziet alles. Takken, lijken, gezonken boten, autobanden, fietsen maar zelfs of de fiets nog een stuur heeft. En je kan afzonderlijke vissen zien met deze sonar. Een uitbreiding van 550 euro en je hebt apparatuur waar een gemiddelde waterpolitieagent alleen nog maar van kan dromen. Ah de politie heeft vorig jaar een boot aangeschaft die voorzien is van Structure Scan.